Szolgáltatásaim

Szolgáltatásaim

Gyermekvállalás esetén előzetesen megnézzük, hogy a jelenlegi élethelyzetedben jogosult vagy e

  • csecsemőgondozási díjra (CSED), régi nevén terhességi-gyermekágyi segély (THGYS, TGYÁS)
  • gyermekgondozási díjra (GYED)

Ha jogosult vagy bármelyik ellátásra, kérésedre kiszámoljuk, hogy milyen összegű ellátást kaphatsz.

“Megbeszéljük, hogy milyen módon tudsz magasabb összegű ellátásra szert tenni.”

Ha arra jutunk, hogy nem rendelkezel a jogosultsági feltételekkel, együtt megvitatjuk, hogy milyen lehetőségeid vannak arra, hogy jogosultságot szerezzél az ellátásokra.

Megnézzük, hogy mikor kaphatsz gyermekgondozást segítő ellátást (GYES), gyermeknevelési támogatást (GYET).

Lehet, hogy megállapították részedre az ellátásokat ( CSED,GYED), de nem vagy biztos abban, hogy azt az összeget kapod, ami Téged megillet? Átnézzük, az általad kapott határozatot, és közösen eldöntjük, hogy érdemes –e fellebbezni. Ha igényled, megírom a fellebbezést, melyben részletesen kitérek arra, hogy miért helytelen a hatóság által megállapított összeg.

Ha elutasították a kérésedet, akkor is érdemes megbeszélnünk, hogy jogos volt-e az elutasítás. Tudunk-e valamit tenni azért, hogy megkapd az ellátásokat?

Nincs időd, lehetőséged, alkalmad arra, hogy benyújtsd az igényedet? Megteszem helyetted!

Kitöltöm a szükséges nyomtatványokat, Te csak aláírod azokat, valamint a meghatalmazást. Biztos lehetsz abban, hogy neked csak „babáznod” kell, mindent elintézek helyetted. Folyamatosan tájékoztatlak arról, hogy igényed jelenleg hol tart, mikor számíthatsz döntésre, és természetesen a Neked járó összegre. Szívesen benyújtom helyetted a családi pótlékra, anyasági támogatásra vonatkozó igényedet is.

Az élet sajnos nem csak „babázásról” szól. Mindannyian lehetünk betegek és érhet minket munkahelyünkön baleset.

Ezekben az élethelyzetekben is tudok segíteni.

Tudnod kell, hogy bármilyen igényedet elutasítják, arról határozatot kell hozni.

Ha elismerik a táppénz igényedet, arról nem kapsz határozatot, csak utalják részedre az ellátás összegét. Elégedett vagy a részedre kiutalt összeggel? Biztosan helyes összegben kaptad meg a táppénzt?

Felmerült Benned, hogy Téged munkahelyeden ért baleset, így nem táppénz, hanem baleseti táppénz jár neked?

Lássuk be, hogy nem mindegy, hogy a családod 60 % mértékű táppénzből, vagy 100% mértékű baleseti táppénzből él meg.

Gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy nem mindig hajlandó a munkáltató kötelezettségeinek eleget tenni, így Te elesel a magasabb összegű ellátástól.

Ha a munkahelyeden, vagy munkába menet-jövet Téged baleset ért keress fel. Tájékoztatlak a lehetőségekről, illetve ebben az esetben segítek a tájékoztatás kérés megírásában. Tanácsot adok abban, hogy milyen további kivizsgálásokat kérj munkáltatódtól.

És most jön a legfontosabb!!!! Az idő!!!!

Minél korábban fordulsz hozzám tanácsadásért, annál nagyobb a lehetőség, hogy egy magasabb összegű ellátásra leszel jogosult.

Kedves nyugdíj előtt álló Hölgyek és Urak!

Tapasztalataim azt mutatják, hogy nem mindenkinek van ideje, lehetősége, türelme a nyugdíj megállapításához szükséges nyomtatványok kitöltésére. Néha még belegondolni is sok, hogy mennyi órát, fél napot, esetleg napot vesz igénybe a hivatalnál történő sorbaállás. Amennyiben más országban szerez valaki szolgálati időt, már nemzetközi nyugdíjról beszélünk. Ebben az esetben még bonyolultabb a nyomtatvány kitöltése, és az ügyintézés is. Lehet, hogy segítséget jelent, ha én töltöm ki az igénylőlapot.